Vi skaber unikke oplevelser med Nordens unge jazztalenter
Jazzkollektivet er et bookingbureau bestående af Nordens dygtigste unge jazztalenter. Jazzkollektivet blev grundlagt i 2016 af pianist Frederik Flach, med ambitionen om at opbygge et fællesskab af unge danske jazzmusikere, samlet under én platform og tilbyde spillejobs i privat- og virksomhedsregi og dermed bidrage til, at unge talenter kan leve af at spille. Idéen var fra starten at matche den helt rigtige besætning specifikt til det enkelte spillejob.
I Jazzkollektivet mener vi ikke, at jazzen er hverken outdated, en gammelmandssport, forbeholdt kultureliten eller kun hører hjemme i små, støvede jazzklubber. Jazz er vildt, følsomt, delikat, eksplosivt, alment, genkendeligt, nynneværdigt, komplekst, modent, modigt og meget mere. Den enorme, unge talentmasse er det bedste bevis på, at jazzen ikke blot lever i bedste velgående, men er i rivende udvikling.
I takt med, at efterspørgslen på jazzmusik er steget, er kollektivet vokset med flere dygtige musikere. I 2018, lancerede vi Jazzkollektivet i Malmø, og i 2019 havde vi musikere tilknyttet i både København, Odense, Aarhus, Malmø og Stockholm.
I 2019 udvidede vi også administrationen yderligere, da vi bød velkommen til Alberte Sofie Svenningsen (saxofonist og booker i Aarhus), Asger Søgaard Hajslund (guitarist og booker) og Camilla Juul (projektleder).
Hvem er vi?
Jazzkollektivet er grundlagt og administreret af to musikalske ildsjæle med stor kærlighed til jazzen, erfaring fra både store og små scener og over 10 års baggrund i booking- og eventbranchen.
Frederik Flach er grundlægger af Jazzkollektivet som han startede i 2016 med idéen om at give spirende jazzmusikere et bæredygtigt vækstgrundlag i en ellers svær branche. Frederik arbejder hos Jazzkollektivet med booking og udvikling af nye koncepter og spændende samarbejder. Ved siden af er han selv pianist/komponist og skal til at udgive sin 3 plade i efteråret 2020. Hans yndlings jazzmusiker er pianist Oscar Peterson.
Asger Søgaard er partner og booker hos Jazzkollektivet i Danmark og Sverige og spiller nogle gange selv med som guitarist. Han har et fantastisk netværk og en stor passion for musik, der gør at han kan spille på næsten alle instrumenter. Ved siden af hans arbejde hos Jazzkollektivet er han igang med at istandsætte en stor gård på Stevns - et refugie for kunstnere med dertilhørende lydstudier. Hans yndlings jazzmusiker er trompetist og vokalist Chet Baker.
Diversitet
Jazzkollektivets største styrke er vores diversitet. Vores brede palet af musikere giver os en unik mulighed for at tilpasse besætningen, setlisten og udtrykket, så det matcher hvert enkelt event. På scenen er Jazzkollektivet alt fra duo, trio, kvartet, kvintet og helt op til et ti-personers swingende live-band.
Vi arbejder på at skabe en større sammenhængskraft mellem unge, nordiske jazzmusikere og dermed også etablere samspilskonstellationer på tværs af Øresund. Igennem Jazzkollektivet får den enkelte musiker mulighed for at stifte bekendtskab med andre musikere og musikmiljøer, på tværs af landegrænser. Med tiden er Jazzkollektivet vokset til at være Nordens førende, unge jazzfællesskab med ca. 80 musikere og fem bookere/projektledere, der alle hylder jazzens brede væsen og skaber rammerne for bæredygtigt musikerliv.
FN's verdensmål for bæredygtig udvikling
Jazzkollektivet arbejder målrettet med specielt to af FN’s verdensmål; ligestilling mellem kønnene og målet om anstændige jobs og økonomisk vækst. Selvom vi ikke er en stor, global virksomhed, så har vi et ansvar for at bane vejen for en bæredygtig fremtid.
I Jazzkollektivet er vi bevidste om, at vi befinder os i en branche, hvor der, både nu og fremadrettet, skal sættes øget fokus på ligestilling mellem kønnene. Derfor tilstræber vi altid en så alsidig gruppe af musikere som muligt.
Til daglig arbejder vi på at bringe musikere og forbrugere sammen, ved at markedsføre og promovere unge, nordiske jazzmusikere. Jazzkollektivet vil være Nordens mest tjekkede jazzfællesskab og samtidig skabe et bæredygtigt arbejdsliv for den enkelte musiker. I et grænseland mellem kunstnerisk udfoldelse og opbygning af en bæredygtig forretning, er vi i stand til at sikre musikerne et anstændigt honorar. Vi har derfor også et tæt samarbejde med interesseorganisationer og fagforeninger.