Vi skaber unikke oplevelser med Nordens unge jazztalenter

Jazzkollektivet er et fællesskab bestående af Nordens dygtigste unge jazztalenter. Jazzkollektivet blev grundlagt i 2016 af pianist Frederik Flach, med ambitionen om at opbygge et fællesskab af unge danske jazzmusikere, samlet under én platform og dermed støtte et spirende vækstlag og dermed bidrage til, at unge talenter kan leve af deres kunst. Idéen var fra starten at matche den helt rigtige besætning specifikt til det enkelte spillejob.

I takt med, at efterspørgslen på jazzmusik er steget, er kollektivet vokset med flere dygtige musikere. I 2018, lancerede vi Jazzkollektivet i Malmø, og i 2019 havde vi musikere tilknyttet i både København, Odense, Aarhus, Malmø og Stockholm.

I 2019 udvidede vi også administrationen yderligere, da vi bød velkommen både Kristina Ahm (projektleder og booker), Alberte Sofie Svenningsen (saxofonist og booker i Aarhus) samt Asger Søgaard Hajslund (guitarist og booker).

I Jazzkollektivet mener vi ikke, at jazzen er hverken outdated, en gammelmandssport, forbeholdt kultureliten eller kun hører hjemme i små, støvede jazzklubber. Jazz er vildt, følsomt, delikat, eksplosivt, alment, genkendeligt, nynneværdigt, komplekst, modent, modigt og meget mere. Den enorme, unge talentmasse er det bedste bevis på, at jazzen ikke blot lever i bedste velgående, men er i rivende udvikling.

Diversitet

Jazzkollektivets største styrke er vores diversitet. Vores brede palet af musikere giver os en unik mulighed for at tilpasse besætningen, setlisten og udtrykket, så det matcher hvert enkelt event. På scenen er Jazzkollektivet alt fra duo, trio, kvartet, kvintet og helt op til et ti-personers swingende live-band.

Vi arbejder på at skabe en større sammenhængskraft mellem unge, nordiske jazzmusikere og dermed også etablere samspilskonstellationer på tværs af Øresund. Igennem Jazzkollektivet får den enkelte musiker mulighed for at stifte bekendtskab med andre musikere og musikmiljøer, på tværs af landegrænser. Med tiden er Jazzkollektivet vokset til at være Nordens førende, unge jazzfællesskab med ca. 80 musikere og fem bookere/projektledere, der alle hylder jazzens brede væsen og skaber rammerne for bæredygtigt musikerliv.

FN's verdensmål for bæredygtig udvikling

Jazzkollektivet arbejder målrettet med specielt to af FN’s verdensmål; ligestilling mellem kønnene og målet om anstændige jobs og økonomisk vækst. Selvom vi ikke er en stor, global virksomhed, så har vi et ansvar for at bane vejen for en bæredygtig fremtid.

I Jazzkollektivet er vi bevidste om, at vi befinder os i en branche, hvor der, både nu og fremadrettet, skal sættes øget fokus på ligestilling mellem kønnene. Derfor tilstræber vi altid en så alsidig gruppe af musikere som muligt.

Til daglig arbejder vi på at bringe musikere og forbrugere sammen, ved at markedsføre og promovere unge, nordiske jazzmusikere. Jazzkollektivet vil være Nordens mest tjekkede jazzfællesskab og samtidig skabe et bæredygtigt arbejdsliv for den enkelte musiker. I et grænseland mellem kunstnerisk udfoldelse og opbygning af en bæredygtig forretning, er vi i stand til at sikre musikerne et anstændigt honorar. Vi har derfor også et tæt samarbejde med interesseorganisationer og fagforeninger.