Vi skaber unikke oplevelser med nordens unge jazztalenter!

Jazzkollektivet er et fællesskab af nordens dygtigste unge jazztalenter. Jazzkollektivet blev grundlagt i 2016 af pianist Frederik Flach med ambitionen om at opbygge et fællesskab af unge danske jazzmusikere, samlet under én platform og dermed støtte et spirende vækstlag og bidrage til at unge talenter kan leve af deres kunst. Ideen var fra starten at matche den helt rigtige besætning specifikt til det enkelte spillejob.

I takt med, at efterspørgslen på jazzmusik er steget, er kollektivet vokset med flere dygtige musikere. I 2018, lancerede vi Jazzkollektivet i Malmø og i 2019 havde vi musikere tilknyttet i både København, Odense, Århus, Malmø og Stockholm.

I 2019 udvidede vi også administrationen yderligere, da vi bød velkommen til både Kristina Ahm (projektleder og booker), Alberte Sofie Svenningensen (saxofonist og booker i Århus) samt Asger Søgaard Hajslund (guitarist og booker) i 2019.

I Jazzkollektivet mener vi ikke at jazzen er hverken outdated, en gammelmandssport, forbeholdt kultureliten eller kun hører hjemme i små støvede jazzklubber. Jazz er vildt, følsomt, delikat, eksplosivt, alment, genkendeligt, nynneværdigt, komplekst, modent, modigt og meget meget mere. Den enorme unge talentmasse er det bedste bevis på at jazzen ikke blot lever i bedste velgående men er i rivende udvikling.

Diversitet

Jazzkollektivets største styrke er vores diversitet: Vores brede palet af musikere giver os en unik mulighed for at tilpasse besætningen, sætlisten og udtrykket så det matcher hvert enkelt event. På scenen er Jazzkollektivet alt fra duo, trio, kvartet, kvintet og helt op til et ni personers swingende live band.

Vi arbejder på at skabe en større sammenhængskraft mellem unge nordiske jazzmusikere og etablerer samspilskonstellationer på tværs af Øresund. Igennem Jazzkollektivet får den enkelte musiker mulighed for at stifte bekendtskab med andre musikere og musikmiljøer på tværs af landegrænser. Med tiden er Jazzkollektivet vokset til at være nordens førende unge jazzfællesskab og er vi ca. 80 musikere og 5 bookere/projektledere, der alle hylder jazzens brede væsen og skaber rammerne for bæredygtige musikerliv.

FN's verdensmål for bæredygtig udvikling

Jazzkollektivet arbejder målrettet med specielt to af FN’s verdensmål, nemlig ligestilling mellem kønnene og anstændige jobs og økonomisk vækst. Selvom vi ikke er en stor global virksomhed, så har vi et ansvar for at vise vejen til en bæredygtig fremtid.
I Jazzkollektivet er vi bevidste om at vi befinder os i en branche, hvor der både nu og fremadrettet skal sættes øget fokus på ligestilling mellem kønnene. Derfor tilstræber vi altid en så alsidig gruppe af musikere som muligt.

Til daglig arbejder vi på at bringe musikere og forbrugere sammen ved at markedsføre og promovere unge nordiske jazzmusikere. Jazzkollektivet vil være nordens mest tjekkede jazzfællesskab og samtidig skabe et bæredygtigt arbejdsliv for den enkelte musiker. I et grænseland mellem kunstnerisk udfoldelse og opbygning af en bæredygtig forretning er vi i stand til at sikre musikerne et anstændigt honorar. Vi har et tæt samarbejde med interesseorganisationer og fagforeninger.