Vi skaber unikke jazzoplevelser!

Jazzkollektivet er et fælleskab af nordens dygtigste unge jazztalenter. Jazzkollektivet blev grundlagt i 2016 af pianist Frederik Flach med ambitionen om at opbygge et fællesskab af unge danske jazzmusikere, hvor medlemmerne samles om spillejobs, markedsføring og booking i stedet for at se hinanden som konkurrenter i et ellers snævert musikmiljø. I takt med efterspørgslen er steget har vi optaget flere musikere i kollektivet.

I 2018 kom booker og vokalist Pernille Mejer til Jazzkollektivet og startede Jazzkollektivet i Sverige med udgangspunkt i de dygtigste unge jazzmusikere i Malmø. I 2019 blev en gruppe af musikere i Stockholm også samlet.

I 2019 udvidede vi administrationen ydereligere, da vi bød velkommen til både Kristina Ahm (projektleder) og Alberte Sofie Svenningsen (booker i Århus).

I Jazzkollektivet mener vi ikke at jazzen er hverken outdated, en gammelmandssport, forbeholdt kultureliten eller kun hører hjemme i små støvede jazzklubber. Den enorme unge talentmasse er det bedste bevis på at jazzen ikke blot lever i bedste velgående men er i rivende udvikling. 

Jazz er vildt, følsomt, delikat, eksplosivt, alment, genkendeligt, nynneværdigt, komplekst, modent, modigt og meget meget mere.

Diversitet

Jazzkollektivets største styrke er vores diversitet: Den brede palet af musikere giver os en unik mulighed for at tilpasse besætningen, sætlisten og udtrykket så det matcher hvert enkelt event.

 Vi arbejder på at skabe en større sammenhængskraft mellem unge nordiske jazzmusikere og etablerer sammenspilskonstellationer på tværs af Øresund. Igennem Jazzkollektivet får den enkelte musiker mulighed for at stifte bekendtskab med både musikere og musikmiljøer på tværs af landegrænser.

 Med tiden er Jazzkollektivet vokset til at være nordens førende unge jazzfællesskab. Vi har jazzmusikere tilknyttede i København, Odense, Århus, Aalborg, Malmø og Stockholm. Tilsammen er vi ca. 80 musikere og 5 bookere/projektledere, der alle hylder jazzens brede væsen og skaber rammerne for bæredygtige musikerliv. 

Vores fornemmeste opgave er at booke morgendagens stjerner til en bred vifte af events og skaber unikke møder mellem publikum og morgendagens jazzstjerner.

Jazz er for alle og skal opleves live! 

Velkommen til Jazzkollektivet!

FN's verdensmål for bæredygtig udvikling

Jazzkollektivet arbejder målrettet med specielt to af FN’s verdensmål, nemlig ligestilling mellem kønnene og anstændige jobs og økonomisk vækst. Selvom vi ikke er en stor global virksomhed har vi nemlig et ansvar for at vise vejen til en bæredygtig fremtid.

Vi er opmærksomme på at vi igennem vores efterhånden store nordiske musikernetværk agerer meningsdannere i en tid, hvor ligestilling mellem kønnene er på den politiske dagsorden. I Jazzkollektivet er vi bevidste om at vi befinder os i en branche, hvor der både nu og fremadrettet skal sættes fokus på ligestilling mellem kønnene. Vi tilstræber altid en så alsidig gruppe af musikere i vores medlemskatalog som mulig.

Til daglig arbejder vi på at bringe musikere og forbrugere sammen ved at markedsføre og promovere unge nordiske jazzmusikere. Jazzkollektivet vil være nordens mest tjekkede jazzband og samtidig skabe et bæredygtigt arbejdsliv for den enkelte musiker. I et grænseland mellem kunstnerisk udfoldelse og opbygning af en bæredygtig forretning er vi i stand til at sikre musikerne et anstændigt honorar. Vi har et tæt samarbejde med interesseorganisationer og fagforeninger.