Kommende begivenheder

Tilmeld dig vores begivenheder på Facebook via linket ved hver begivenhed.
Ønsker du yderligere info kan Kristina kontaktes på kristina@jazzkollektivet.dk

Jazzhaven Gl Strand x Jazzkollektivet

Jazzkollektivet og Kunstforeningen GL STRAND går sammen om at etablere en ny ung nordisk jazzscene under navnet JAZZHAVEN GL STRAND x JAZZKOLLEKTIVET.

Den okkergule gårdhave i Kunstforeningen GL STRAND vil i løbet af juli summe af livlige toner, når den bliver centrum for fem koncerter med spændende artister og ensembler, der har rødder i både den danske og svenske musikscene.

JAZZHAVEN GL STRAND x JAZZKOLLEKTIVET er scenen, hvor du med sikkerhed vil opleve nogle af nordens bedste unge jazztalenter. Du vil lægge øre til musikalske udvekslinger på tværs af Øresund og opleve jazzmusikken i den musikalske spændvidde – fra den eksperimenterende, nordiske jazz til mere traditionelle toner med rod i New Orleans og swing.

Med jazzrytmer i kroppen kan du danse dig vej op til baren og finde kold hvidvin, øl og snacks.

Tirsdag 9. juli16.00 - 17.00

Tilmelding på Facebook

Jazzkollektivet præsenterer: Linus Karlsson 5 (S)

Den unge tenorsaxofonist Linus Karlsson debuterede i 2018 med ”Days In Between”, et spændende album med udelukkende egne kompositioner. På pladen imponerer Karlsson med en samling meget raffinerede og gribende kompositioner.

Musikken veksler mellem nordiske og amerikanske klangidealer, til tider eksplosiv, andre gange meditativ, krydret af Karlssons sprøde sound på tenorsaxen. Karlssons instrumentale og udtryksmæssige autoritet afspejler hans fascination af moderne saxikoner som Chris Potter og Seamus Blake.

Hans atletiske, smidige og kraftfulde improvisationer opløftes af det nærværende sammenspil med bandmedlemmerne, som alle træder frem som stærke musikalske individer.

Byhaven er det perfekte jazzfestival-hangout under Fringe Jazz Fest med byens hyggeligste udendørsscene, stort barsortiment og altid gratis entré. Stil sulten i Byhavens køkken, Restaurant Uformel, der bl.a. tilbyder New Orleans gumbo. Kom og hæng ud fra kl. 15.

★ LINEUP: Linus Karlsson (s), Peter Olsson (g), Gustaf Rosenberg (p), Alex Littorin (b), Natanael Salomonsson (dr)

MERE INFO:
www.fringejazzfest.dk
www.jblmusic.dk

Tirsdag 9. juli19.00 - 21.00

Tilmelding på Facebook

Jazzkollektivet præsenterer: Ginne Marker

Ginne Marker er en bemærkelsesværdig talentfuld sanger/sangskriver og guitarist. Hun har for længst gjort sig positivt bemærket i det Nordjyske musikliv, hvor hun har støvsuget stort set alt hvad der findes af priser og udmærkelser. Derudover spillede hun sig senest til en tredjeplads i JazzDanmarks Jazzkonkurrence 2019.

Med stærkt fortalte historier om kærlighedens veje og vildveje, snor hendes naturlige frasering og varme stemme sig ubesværet og ukunstlet rundt i de fine melodier, men svigter aldrig det centrale i sangene, nemlig historien. Samtidig er hun en stærk guitarist og hendes personlige take på akkompagnement er både søm- og tidløst.

I samarbejde med Aske Jacoby er hun ved at færdiggøre et album, hvorfra der vil drysse singler ud i verden fra maj 2019 og frem til efteråret. Albummet forventes at ramme gaden 01.11.19 og udkommer på Giant Birch.

Byhaven er det perfekte jazzfestival-hangout under Fringe Jazz Fest med byens hyggeligste udendørsscene, stort barsortiment og altid gratis entré. Stil sulten i Byhavens køkken, Restaurant Uformel, der bl.a. tilbyder New Orleans gumbo. Kom og hæng ud fra kl. 15.

★ LINEUP: Ginne Marker (vcl,g), Mads Dalum (b), Tobias Granum (dr), Andreas Bergholt (key)

MERE INFO:
www.fringejazzfest.dk
www.jblmusic.dk

Onsdag 10. juli18.00 - 20.00

Tilmelding på Facebook

Jazzhaven GL STRAND x Jazzkollektivet: Hannes Bennich Group

Når Hannes Bennich Group indtager JAZZHAVEN GL STRAND x JAZZKOLLEKTIVET, bliver det en aften i improvisationens tegn.

Svenske Hannes Bennich har på rekordtid markeret sig på den skandinaviske jazzscene som en saxofonist med en original lyd og med et stort improvisatorisk talent. Hannes spiller sine egne moderne kompositioner med en energi og en musikalitet, som sender tankerne i retning af altsax-giganter som Jackie McLean og Cannonball Adderley. Med sig på scenen har Hannes et udpluk af sin generations bedste nordiske jazzmusikere, der følsomt fortolker Hannes’ kompositioner, og som er inspireret af både barokkens Johan Sebastian Bach og moderne jazznavne som trompetisten Ambrose Akinmusire.

På scenen vil du møde:

Hannes N. Bennich (SE) – Saxofon
Karl H Bjorå (NO) – Guitar
Adrian Christensen (DK) – Bas
Emil Norman (DK) – Trommer

På improvisationens legeplads er der aldrig to koncerter, der er ens. Så hvordan Hannes Bennich Group lyder netop denne aften, finder vi ud af, når vi står der.
__________________________________
Entrébillet koster 50 kr. og købes i døren.

Torsdag 11. juli15.00 - 17.00

Tilmelding på Facebook

Jazzhaven GL STRAND x Jazzkollektivet: Gypsy Jazz Tribute

Sydende soloer og livsfarlige hastigheder på akustiske instrumenter er, hvad du vil møde, når vi byder Gypsy Jazz Tribute velkommen på scenen JAZZHAVEN GL STRAND x JAZZKOLLEKTIVET.

Gypsyjazzen har siden sin fødsel i 30’ernes boblende Paris taget publikum med storm, og det glæder vi os til at hylde. Med denne konstellation af dygtige unge danske og svenske jazztalenterhar Jazzkollektivet samlet et stærkt hold af fortolkere af denne folkekære musik, og dagen byder på håndholdt musik og en stor spilleglæde.

Line-uppet består af:

Julie Krogsbøll (DK) – vokal
Thyge Søndertoft van Dassen (DK) – violin
Asger Søgaard Hajslund (DK) – guitar
Kristoffer Nybye (DK) – klarinet
Mario Ochoa (SE) – trommer
Christian Thulin Pfeifer (SE) – bas

Lad dig forføre af sjælelig vokal, forførende klarinet og rivende violin – kom op og dans til guitarens farefulde spil og trommernes rytme. Alt sammen leveret med et skælmsk sigøjnerblik i øjenkrogen, mens vi hylder de gamle mestre.

__________________________________
Entrébillet koster 50 kr. og købes i døren.

Fredag 12. juli15.00 - 17.00

Tilmelding på Facebook

Jazzhaven GL STRAND x Jazzkollektivet: Marie Mørck Quartet

Når Marie Mørck Quartet indtager JAZZHAVEN GL STRAND x JAZZKOLLEKTIVET udfoldes et drømmende og livligt jazzunivers med sangerinde og frontfigur Marie Mørcks (DK, født 1994) egne kompositioner. Marie Mørck Quartet er en upcoming nordisk gruppe med et kæmpe potentiale, som allerede har været vidt omkring, siden de mødtes på Skurups Folkhögskola i Sverige for tre år siden.

Marie Mørcks poetiske tekster om kærlighed leveres på intens og ærlig vis af en varm og sødmefuld vokal. Desuden formår hun også at træde ind i et univers af overbevisende scatsinging, som ellers er forbeholdt de få. Marie Mørck har desuden deltaget i den internationale jazzvokalistkonkurrence ’Riga Jazz Stage’.

Marie Mørck Quartet består af:

Marie Helmer Mørck (DK) – vokal
Britta Virves (EST) – piano
Jon Henriksson (SE) – bas
Jonas Bäckman (SE) – trommer
__________________________________
Entrébillet koster 50 kr. og købes i døren.